Byggeskadeforsikring

LIDT OM BYGGESKADEFORSIKRING

Byggeskadeforsikringen er en speciel slags bygningsforsikring. Byggefirmaet køber forsikringen og sælger den med i entreprisen.

 

Reglerne om obligatorisk byggeskadeforsikring trådte i kraft den 1. april 2008 og indførte krav om, at en professionel bygherre, der bygger helårsbeboelse til en forbruger, tegner en byggeskadeforsikring. Forsikringen gælder i 10 år.

 

Hvis der konstateres en dækningsberettiget skade, skal forsikringsselskabet sørge for enten at iværksætte en udbedring af skaden eller for at udbetale erstatning til ejeren af boligen. Har du en skade på byggeskadeforsikringen kan du derfor kræve, at forsikringsselskabet får byggefirmaet til at udbedre eller at de erstatter, at du får andre til at udbedre.

 

Byggefirmaet har fortsat ret og pligt til, at udbedre skaden, men hvis byggefirmaet er trægt at være i dialog med om skaden, så kan en forbruger bede selskabet tage sig af skadens udbedring og så må selskabet bagefter tage dialogen med byggefirmaet, hvis byggeskaden opfylder betingelserne for dækning hos forsikringsselskabet.

 

Forsikringens omfatter bygninger, som er en del af entreprisen og er på 10 m2 og derover. Du har en egenbetaling hos forsikringsselskabet i forbindelse med en erstattet skade.

 

Forsikringen dækker væsentlige/alvorlige byggeskader, der har sin årsag i byggeriets opførelse og følgeskader heraf.

Blandt andet skal de her nævnte betingelser være opfyldt for, at forsikringen kan komme til, at dække skaden/forholdet

  • Der skal være en skade eller en nærliggende risiko for skade, som har årsag i forhold ved opførelsen af bebyggelsen, og som er væsentlig.


  • Andre fysiske forhold, herunder forekomst af fugt, skimmelsvamp eller emissioner fra materialer, der har årsag i forhold ved opførelsen af bebyggelsen, og som på afgørende måde nedsætter brugbarheden af bygningen, eller


  • Ved ”nærliggende risiko for skader” forstås, at der erfaringsmæssigt vil udvikle sig en skade, hvis der ikke sættes ind med særligt omfattende vedligeholdelsesarbejder eller andre forebyggende foranstaltninger.


  • Ved vurderingen af, om der foreligger en byggeskade, skal der bl.a. lægges vægt på, om forholdet har eller må vurderes at få betydning for personers sikkerhed eller sundhed, om arbejdet er udført fagmæssigt korrekt, samt om offentlige forskrifter er overholdt.

Link til Bekendtgørelse om Byggeskadeforsikring:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=113467


Link til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens orientering om Byggeskadeforsikring: https://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Byggeri/Byggeriets-regler/Byggeskadeforsikring.aspx

Forsikring, erstatning, svamp, fugt, ejerskifteforsikring, byggeskade, vandskade, brandskade
Forsikring, erstatning, svamp, fugt, ejerskifteforsikring, byggeskade, vandskade, brandskade
Forsikring, erstatning, svamp, fugt, ejerskifteforsikring, byggeskade, vandskade, brandskade